top of page

Voetproblemen door ziekte

 

Sommige ziektes, zoals Diabetes en Reuma, zorgen voor veel problemen aan de voeten. Dit leidt binnen de zorg tot hoge kosten. In een aantal gevallen kan de zorg aan de voeten dan ook (deels) bij de verzekeraar worden gedeclareerd.

De verzekeraar kan je uitsluitsel geven of de behandeling (deels) declarabel is.

 

Bij diabetische patiënten die recht hebben op een vergoeding, wordt meestal NIET de GEHELE behandeling vergoed. De case-manager, de podotherapeut, bepaalt jaarlijks de noodzakelijke handelingen en de hoogte van de standaardvergoeding voor de medisch noodzakelijke handelingen die aan ons wordt betaald. Dat is dus NIET het bedrag van een gehele pedicure behandeling.

Het verschil tussen deze vergoeding en de kosten van de behandeling is een eigen bijdrage die je zelf bij ons afrekent. Deze eigen bijdragen valt niet onder het eigen risico van de verzekering. 

Basisbehandeling

De basisbehandeling bestaat uit het volgende

 

Maken van een blauwdruk (indien nodig) en afnemen uitgebreide anamnese

Desinfecteren van de voet

Knippen van de nagels en verzorgen van de nagelomgeving

Verwijderen van eelt en kloven

Verwijderen van likdoorns

Een verwenmomentje met een heerljike voetcrème

 

De behandeling duurt ca. 30 tot 45 minuten. De eerste behandeling 45 tot 60 minuten.

Reserveren

Verslaglegging

Bij medische behandelingen is er meestal sprake van een zorgprofiel en een opdracht van de podotherapeut en/of behandelend arts.

 

Ik ben verplicht om een rapportage van de behandeling te sturen aan de opdrachtgever.

Deelbehandeling

Is een complete verzorging niet nodig of niet gewenst, maar heb je wel last van of een likdoorn, of een ingegroeide nagel of een kloof, dan kan dit tijdens een deelbehandeling worden verholpen.

 

Zodra er meerdere problemen zijn, dan geldt de basisbehandeling.

Reserveren (selecteer vervolgafspraak)

 

 

 

 

Scrub, Voetreflexmassage en GelPolish

Uiteraard is ook een medisch behandeling uit te breiden met een heerlijke scrub, voetreflexmassage en/of een mooi kleurtje met GelPolish.

 

Aangezien dit allemaal onder de cosmetische behandelingen valt, is hiervoor uiteraard geen vergoeding van de zorgverzekering beschikbaar, ook niet als de basis wel (voor een deel) wordt vergoed.

Reserveren (selecteer 2 aspraaktypes: vervolgafspraak EN gelpolish)

bottom of page