top of page

PACT Therapie, DE oplossing tegen schimmelnagels

 

Deze therapie bestaat uit drie onderdelen.

 

Onderzoek en Plan van aanpak

 

Allereerst wordt vastgesteld of het daadwerkelijk om een schimmelnagel gaat. Niet alle verkleurde en/of verdikte nagels zijn  schimmelnagels. Bij twijfel wordt een stukje nagel door ons geprepareerd en onderzocht.

Als zeker is dat het om een schimmelnagel gaat, wordt een Plan van aanpak opgesteld waardoor je vooraf weet wat er gaat gebeuren en wat het gaat kosten.

 

De PACT-behandeling (Pijnvrij en zonder bijwerkingen)

 

De nagels worden bij de eerste behandeling geprepareerd. Alle door de schimmel aangedane nagel wordt verwijderd. Aansluitend kan de therapie beginnen.

Bij de therapie wordt een gel op de nagel aangebracht met Toluidin-blauw (lichtgevoelige kleurstof). Deze trekt tijdens de inwerktijd in de schimmelnagel. Hierna wordt wordt een speciale PACT-lamp met rood LED licht op de nagel geplaatst. De blauwe kleurstof wordt geactiveerd en ontstaat singuliere zuurstof, die de celwand van de schimmel beschadigd waardoor de schimmel sterft.

Deze behandeling vindt in1 maand 4 keer plaats. Aansluiten vindt na ca 1 maand de 5e behandeling plaats.

 

Na traject.

 

Afhankelijk van de mate van de besmetting van de nagel vinden er aanvullende behandelingen plaats. Hierbij worden uiteraard alleen die nagels behandeld die dit nodig hebben. Aan het eind van de behandelperiode wordt opnieuw getest of de schimmel verdwenen is.

 

Tevens vindt een maandelijkse controle plaats, zodat we bij een eventuele herbesmetting direct kunnen ingrijpen. Deze controle loopt zolang het herstel van de nagels duurt.

 

Reconstructie

 

De nagel kan na de behandelingen worden gereconstrueerd.

Zelfzorg

Naast de behandeling bij ons in de salon, is ook de Zelfzorg een essentieel onderdeel van de aanpak. Daarvoor koop je bij ons het ZelfZorgPakket (ZZP). Met de PACT Behandeling halen wij de schimmel uit de nagel. Met de Zelfzorg voorkom je zelf dat de nagel opnieuw geïnfecteerd raakt.

Zelfzorg houdt in dat:

  • ALLE schoenen behandeld worden met de spray uit het ZZP., dus ook bv de skischoenen op zolder. Hiermee wordt herbesmetting voorkomen.

  • de nagels tot aan de 1e behandeling 's avonds voorzien worden van een pakking met Ureumcreme (ZZP)

  • het nagelbed en de huid voor de nagel wordt ingesmeerd met de creme uit het  ZZP

  • de nagels gedruppeld worden met de lotion uit het ZZP

  • de sokken binnenstebuiten worden gewassen op 60 graden. Dat geldt ook voor het laken, dekbedovertrek, washandje, handdoek en badmat etc.

bottom of page