top of page

Sporten vraagt veel van je voeten

 

Je voet bestaat uit 26 botten. 33 gewrichten, 107 banden en 19 spieren en pezen. Deze zorgen samen voor de steun waar iedere sporter op rekent. Iedere sport is voor je voet topsport. Je voeten verdienen bij sporten dan ook zeker een goede verzorging.

 

BEDENK: MINDER PIJN IS MEER PLEZIER EN BETERE PRESTATIES EN RESULTAAT

Pedicurebehandeling

Bij een sportpedicure behandeling wordt de eerste keer altijd een uitgebreid onderzoek gedaan en worden blauwdrukken gemaakt.

 

De behandeling is gelijk aan de basisbehandeling, waarbij rekening wordt gehouden met de (sport)wensen.

Advies en preventie

Bij sporten is het belangrijk om te kijken naar de belasting van de voeten, de schoenen en eventuele andere hulpmiddelen.

 

Wij adviseren op het gebied van sportschoenen in samenhang met je voeten en op welke manier de voet kan worden ontlast tijdens het sporten en trainen.

Om blessures te helpen voorkomen kunnen we de voet, enkel en onderbeen ondersteunen met Medical Taping (kinesiotape)

Voorkomen is beter dan genezen

Komt er een sportevenement aan waaraan je wilt meedoen, dan is het verstandig om vooraf de voeten preventief te laten beoordelen en/of behandelen.

 

Treedt er tijdens een evenement dan toch een probleem op, dan kun je ook buiten de gebruikelijke openingstijden terecht. Ik probeer je dan weer "up and running" te krijgen. Deze extra tijden gelden uitsluitend als je een preventieve check en/of behandeling hebt gedaan.

Overleg met sportarts en sportpodotherapeut

Als het nodig is, kan ik overleggen met je trainer, de sportarts of de sportpodotherapeut. Met de beide sportpodotherapeuten in Houten is goed contact en zijn de lijnen erg kort.

Altijd handig of diverse disciplines te koppelen.

bottom of page